Monday, January 1, 2007

Vuosi vaihtui!




Matkarakastajassa oli hilpeä tunnelma, Red Hill Mountain Boys löi tahtia ja muutama Munkkikin oli paikalla.
Kiitos Kallelle skumpasta, nakeista ja tinoista!

Vaikka jokainen Munkki onkin tehnyt salaisen uudenvuodenlupauksen
(l. jatkaa selibaattiaan, lopettaa juomisen, tupakanpolton ja mässäilyn etc.) täytyy suu aina välillä saada makeaksi.
Mikä sopiikaan paremmin suuhun kuin mahtava munkki!

Tässä yksi makoisa resepti, eli Berliner pfannkuchen:

2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
1 muna
7 dl vehnäjauhoja
75 g voita
Lisäksi:
kiinteää marmeladia esim. vadelma öljyä uppopaistamiseen
Kuorrutukseen tomusokeria ja vettä (punaista karamelliväriä)
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri ja muna. Lisää vehnäjauhoja taikinaan vähitellen, samalla vaivaten. Lisää välillä pehmeä voi ja alusta taikina loppujen jauhojen avulla tasaiseksi ja pehmeäksi. Peitä taikina ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli osat jauhotetulla leivinpöydällä puolen sentin paksuisiksi levyiksi. Paina toiseen levyistä juomalasilla kevyet merkit, älä käytä terävää muottia. Lisää pyörylöiden keskelle nokareet marmeladia ja nosta toinen taikinalevy päälle.

Paina lasi nyt taikinalevyistä läpi jokaisen kohouman kohdalta. Painele mahdolliset aukeavat reunat hyvin kiinni. Kohota munkkeja puolisen tuntia.

Kuumenna öljy 180-asteiseksi tukevassa kattilassa. Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu munkki nousee heti pintaan ja alkaa voimakkaasti kuplia. Paista 2–3 munkkia kerrallaan kypsiksi ja ruskeiksi. Valuta talouspaperin päällä.

Sekoita tomusokerista, vesitilkasta ja halutessasi karamelliväristä tanakka kuorrute ja koristele munkit.

Ps. Kuvassa Mini ja Kalle laulavat lempilauluaan: Housut Pois!

3 comments:

Anonymous said...

kyllä nämä kaksi kokki poikaaa on sitten niin suloisia voi kun olisn kuin he.

Anonymous said...

Ai suloisia?
Heh-heh!
MK

Anonymous said...

Ai suloisia?
Heh-heh!
MK